Tom Delonge a Kerrang!-ban

2010.01.09. 22:34

Megjelent egy cikk a Kerrang! magazinban, AvA-ról és egy kis blinkről szól a cikk. Nyers forditás:

Q: Milyen az új album hangzása? (AvA - LOVE)
Tom Delonge: Nagyszerűen, és büszke vagyok magunkra, hogy újabb szinteket értünk el az új albummal és a filmmel. Nagyobb kihívás volt, mint a korábbi munkáink, a számok inkább kompozíciók, nem olyan "dalok", amilyeneket régen írtunk.

Q: A dokumentum film eredetileg a 2006-os indulásotokról szolt volna. Hogy illesztettétek mégis a jelenbe?
Tom Delonge: Mindig is tervben volt ez a film, mióta megalakultunk. Eleinte egy sima dokumentum filmnek szántuk, de ahogy egyre többen vettünk részt az elkészítésben úgy formálódott a film is, mostanra már inkább egy történet elmondásos alapon nyugszik az egész. Külön jeleneteket kezdtünk el felvenni, és úgy tünt egész jól beleillenek a filmbe. Izgalommal tölt el minket, hogy kifejezhetjük mit jelent számunkra ez az együttes, hogy mi a filozófiánk.

Q: Az album és a film külön vagy együtt készültek?
Tom Delonge: Meghallgathatod az albumot a film nélkül is, de összekapcsolódnak. A zene nincs a filmbe ágyazva, mint a Plink Floyd - The Wall ban, de azért hasonlít az ő alkotásukra. Az album nem a film főszereplője, sokkal inkább szimbolikus jelentőséggel bír. Azért csináltuk a filmet, hogy megmutassuk a világnak: az AvA épp annyira a mozikba is betör, mint ahogy a zeneiparba. Mi az a banda vagyunk akik művészetüket a média bármely ágában ki akarják fejezni. Sok albumot csináltunk eddig, de kitudja a jövőben mivel fogunk foglalkozni..

Q: Mi inspirálta a szövegírást a LOVE albumon?
Tom Delonge: Lírikailag a számok a filmhez íródtak. A szeretetről szól az egész, ahogy a film is, magyarán azt szerettük volna elérni, hogy a szeretet fejezzük ki mindenféle értelemben, mindenféle művészeti formában.

Q: A megjelenés decemberre volt ígérve, mégis átraktátok Valentín napra. Ez elég szemét dolog volt...
Tom Delonge: Nem volt rá semmi esély, hogy befejezzük karácsonyra, mivel a blinkkel turnéztam. De így Valentín napon stílusosabb a megjelenés. A film is meg fog jelenni, de mozikba csak késöbb, tavasszal kerülhet, a turnénk után. A dátumokon épp most folyik az egyeztetés. Kicsit keményebb munka, mint egy album bejezése, speciális effektek meg miegymás.

Q: És az album ugye ingyenesen letölthető lesz?
Tom Delonge: Az egész album ingyenes, Február 14.dikétől lesz elérhető, igazából egy csomó stressztől megkímél ez. Általában izgulni szoktunk, hogy mit rakjunk a borítóra, milyen lesz a külső megjelenés, de most leszarom.

 

Blink-ről annyit írnak, hogy az új szám, Up All Night 2010-re várható, az új albumot pedig csak az Európai turné után tervezték felvenni, de Mark Hoppus twitterén olyan is megjelent, hogy már most is benéznek néha a studióba. Tovább a scannelt képért:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b182.blog.hu/api/trackback/id/tr11660195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása